• SELF EXPRESSION THROUGH PHOTOGRAPHY

    IKEA Memang Terbaik..


    Ha.. kalau korang nak tahu..
    Ikea dah ada model2 dia tersendiri.. ada lebih kurang 4 orang la camtu..
    tapi yang aku kesianya kesemua model2 tu tak pun dibayar gaji bulan
    maupun gaji hari.. huhuh kesia tul..sebab pe IKEA tak nak bayar gaji dia orang tu?
    kalau korang nak tahu..korang tengok la sendiri..gambar kat bawah ni..

    hahaha.. kalau aku jadi CEO IKEA pun confirm aku takkan gajikan mereka ni..
    tengok tu dia orang punya posing..menyalah-nyalah je..huruf 'I' bleh jadi
    huruf 'C' pe kes?hahaha lantak kau la Echa..

    Yang sebenarnya masa aku dan Puan Hernee Olala serta Ano..
    pergi KL ari tu.. masa lepak kat umah Cdot aritu..
    si Cdot dan Iskandar dah bawak kiter orang ronda2 dekat bandar
    Damansara..sekali-sekala ronda2 tempat orang memang best sangat la..
    lokasi yang sangat2 aku suka adalah di IKEA ni..
    barang-barangnya semua cantik2.. harga pun berpatutan..
    geram je tengok barang2 kat ikea ni..
    kalau duduk dekat memang dah tiap2 bulan ada je yang aku beli..
    kalau boleh satu rumah nak barang dari IKEA ni.. jom layan..


    Diantara salah satu tempat tidur yang aku sangat teruja..
    dengan hiasan lampu dia.. fuh.. best giler..

    Memang cantik lampu tu ya puan hernee..nanti saya buat sendiri je kat umah..
    lampu tu cuma guna kertas dengan dawai steel je tu..
    memang kreatif..

    patut ler tak dibayar gaji.. habis tempat baby pun korang nak duduk..


    air takde pun korang nak mandi..
    pe nak jadi la korang ni..
    dah kena sawan air gaknya..

    Yang ini dah tak boleh nak cakap pelah kan..
    memang melampau..siap sempat tidur..
    ada selimut pulak tu.. memang melampau ni..:)

    Tak pasal-pasal aku pun terjebak jugak..hahahahha..
    ati panas.. asyik duk ambik gambar dia orang je..
    aku pun nak test gak tilam2 kat IKEA ni..
    ternyata memang selesa..boleh jadi tengah hari esok baru bangun..

    Ruang dapur..yang ringkas tetapi sangat cantik dan menarik

    ni pelayan Bar ke pelangan ni..?
    tunggu oder ke kak?

    Tempat botol tu tak beli pun takpe ya Puan Hernee..
    Saya bukan kaki botol ok..
    kalau awak beli saya dah tahu dah, botol pe yang akan tersangkut kat situ.
    tentunya botol KICAP JALEN...hahahahha..
    Puan Hernee adalah penggemar kicap Jalen ya.

    Poyo je tu.. entah masak pelah tu kan..
    sampai si Ano tu makan Kuku sendiri sebab
    si Cdot ni lambat sangat goreng ape entah ..
    kau goreng daging badak sumbu ke pe tu Dot?

    Ini ruangan untuk si kecil ya Puan Hernee..
    so kena berdiri je kat situ k..

     
    Nasib baik gak si Qasya yang masuk dalam buai ni..
    kalau mami dia yang masuk confirm roboh buai ni..

    Cdot memang boleh diketagorikan model paling Brutal sepanjang Zaman.
    habis semua tempat kanak2 dia nak masuk.
    sampai kemah untuk budak kecik  pun dia redah.
    kau memang akan jadi lagenda satu hari nanti Dot. hahahahahaha

    Satu lagi Ruang dapur yang aku minat.

    Lampu2 kat IKEA ni memang terbaik semuanya..

    Ruangan Jam.


    Gambar ni aku tak tahu nak komen pe..
    kalau korang tarrer korang cari pe yang tersirat dalam gambar ni..^-^

    Gaya aku tersendiri..
    jumpa lagi..;)

    20 comments:

    ♥Hernee Nazir♥ said...

    perghhh..kn main lg lu kutuk gua aeh..xpe2 ade ubi ade batas..ade hari gua balas..hehehe

    ::cdot the dot:: said...

    caption ko mcm bongok..tp xpe aku redha...gambo ko dgn puan tuh aku tau apa nya yg tak kena....SILA FOKUS PADA TANGAN PUAN!!puan mcm haram.....aku ni 10 thn kawin xda la nak ramas2 bontot apek kat public..ramas idung dia jek la...

    ♥Hernee Nazir♥ said...

    dot.. statement ko mmg syaitonirrajim gak la kn..hahahaha..x sengaja la..ko wat2 xnmpk la..xde niat lain slain nk suh N fokus kt kamera..wakakaka

    Ajey Mahat said...

    hernee>hahhaahha.. nasib lu la kan..kikiki

    Ajey Mahat said...

    Cdot> wakakaka..aku pun tak tau pe motip dia.. nak kata aku nak terkentot masa tu tak gak.. nampak macam dia tngah sumbatkan lubang angin tu.. wakakakkaa.. macam hampagas la ko ni Dot..

    Ajey Mahat said...

    Hernee> hahahha..ptut le masa tu aku tergezut... ingatkan ada semut gigit.. hahahhaha

    fyzul MP said...

    salam ziarah..=)
    saya pun baru2 nie masuk ke IKEA, teruja, set2 perabot dia mmg cantik2 sgt..rambang mata tgk..hehehe..

    Amanda Sabariah Shamsuri said...

    waa...bestnyer dapat ronda-ronda. hehe ^^

    saya_arief said...

    waa..
    suda lame tidak ke ikea..
    bez ronda2 sane..

    JMR said...

    BRO, cun la aksi2 model tu..hehehe..ni nak bgtao gk nih, ujung bulan ni ada workshop fotografi kat tasik kenyir, smbil berjalan, sambil berfotogragfi, detail sumer ade kt blog aku..check it out ya!

    Ajey Mahat said...

    Fyzul> tau takpe.. barang2 ikea memang semuanya cantik2.. seronok ronda2 kat sana.

    Ajey Mahat said...

    amanda> ^-^ memang seronok sangat masa tu.. hehehe

    Ajey Mahat said...

    saya arif> ha.. cuti nnti bleh pg ronda.. hehehe

    Ajey Mahat said...

    JMR> hehehe..wah.. cantik tu.. tp kna tngok jadul kerja dulu ni..mmg berminat..

    Mr PenyuBiru said...

    salam ziarah..

    pergh! gambar tersirat tu mmg takleh blah.

    seb baik area bergambar tu dah melepasi area tilam dan katil.kalu tak....hehe..

    Ajey Mahat said...

    Mr PenyuBiru> salam..

    hahaha.. gambar tersirat memang terbaik tu.. heheeh

    klau tak.. ehem2...;)

    ♥Hernee Nazir♥ said...

    woi2..ape ehem2 tu en.kuih lonjong..cesssss..

    Mummy Dasy said...

    wakaka sesungguhnye aku setuju ngan statement CDOT..cermin tu menunjukkan yg tersirat wakaka..

    Ajey Mahat said...

    hernee> heheheh...;)

    Ajey Mahat said...

    Mummy> hahahhaa.. ada yg tersirat..kikikiki

     

    Meet The Author

    Just an ordinary man who love photography :) Sesiapa yang berminat untuk menggunakan khidmat MNM Photography - Green Art Studio, bolehlah hubungi saya melalui email di bawah: mnmphotobiz@gmail.com/ mohdnazir@ptp.com.my

    Blog Traffic