• SELF EXPRESSION THROUGH PHOTOGRAPHY

    Bazar JB @ Bazar Karat.


    Macam biasa..aku akan perap gambar2 aku selama yang boleh..
    hehehe.. agak lama jugak la gambar ni dalam simpanan aku.
    sorrylah ya Bro Kamarul ning aka kuih Talam.. hahahaha
    sorry gak kat Bro Nizam..aku bertiga ada satu malam tu
    dengan tak merancangnya dah pegi ke Bazar JB aka Bazar Karat.
    saja pegi jalan2 sambil tangkap2 gambar kat sana.
    memang seronok keluar dengan dia orang ni.
    next time nak keluar lagi.. tp tak tahu bila..:)

    Bro Nizam yang lebih berpengalaman dalam bidang camera ni
    sangat tidak kedekut ilmu.. tanya saje pe yang kita tak faham pasti dia
    akan bantu.Bro Nizam ni baru je balik dari Umrah.kalau aku
    tak silap semalam baru sampai JB, tu pun kamarul yang bagi tahu aku.

    Bro Nizam dah ada projek dia sendiri..ambik gambar Wedding.
    PhotoSetia adalah nama yang dipilih untuk bisnes dia.
    selama ni memang dia bergerak sorang je..ada sesiapa yang nak kawin
    dan masih tercari-cari Photographer..bolehlah email Bro nizam ni ke:-
    photosetia@yahoo.com atau call terus di nombor:-
    016-715 5670 / 016-715 5671.

    Lor.. Gelaplah plak..hahaha...kira halal je lah ya..
    Kedua2 sahabat aku ni aku kenal masa pergi kursus yang
    dianjurkan oleh Sifoo.com. bila dah kenal, sampai sekarang masih kiteorang berhubung.
    harap2 persahabatan ni berkekalan sampai bila2 hendaknya..
    Aeh, ni nak cite Sejarah perkenalan ke nak cite pasal
    dekat bazar ni..hahhahha.. dah melalut pulak..hehehe

    Tetiba je aku terpegun bila ternampak kelibat seolah2 seperti KASIM SELAMAT.
    ahli muzik? "menanggis konon..buat apa kau menanggis disini?
    "pergi kau bermain muzik disana."
    begitulah dialong mak mertua Kasim Selamat.
    agaknya mamat ni memang peminat Kasim Selamat gaknya..;)

    Kamarul duk membelek kamera antik jenama Canon yang beharga RM100 je
    tapi mungkin dah tk boleh digunakan kot..
    Ada pulak karaoke suka-suka dekat bazar tu..
    betambah meriahlah bazar tu..budak pempuan bedua ni
    nyanyi lagi Inul tu.. kira boleh tahan lah suara dia..

    Bukan main suka lagi dia sekeluarga bila kite orang ambik gambar..
    dia ingat kite orang ni wartawan..hahhahhahha..
    jauh sekali meleset andaian dia orang tu..
    Dekat Bazar JB ni mcam2 ada jual..
    barang yang baru ada..barang 2nd hand ada..
    barang antik pun ada.. yang pelik2 je..kadang2 tengok gelagat orang ramai ni best gak..
    hehehe.. tak tahu.. orang tengok gelagat aku betiga lagi kelakar gaknya..

    Bagi sesiapa yang nak cari barang2 antik.. ha.. datanglah kesini..
    kamera ni tak tahulah boleh guna lagi ke tak..
    entah bila zaman kamera ni keluar pun aku tak tahu..
    memang unik.
    Wak dukun ni pandang aku semacam je masa aku tangkap gambar dia..
    huhuhu.. goyang kejap aku masa tu..
    tak pasal2 kalau datang angin sampok dia.. mau kena fire aku dengan wak ni.
    "Pe tengok2 wak berani masuk la.." hahahaha..
    Brother ni lagi coll memang kedai sebaneka..
    segala macam barang 2nd ada..
    dari barang kereta..sampai tali pinggang ala2 artis pun ada..
    Baru pukul berapa bang.. takkan dah tido..
    penat sangat agaknya abang ni.. sampaikan orang lalu-lalang
    dekat sebelah dia pun dia tak sadar..
    Aeh! ni mamat yang buat air kat kantin PTP ni..
    sekali dia berniaga da.. dekat bazar ni..
    nak cari duit lebih..
    Ada sesiapa nak pergi berinai..?
    Jom ke Bazar JB
    Tak perlu risau pasal makan dan minum kalau ke Bazar JB..
    banyak gerai disana.. pilih jelah mana yang korang suka..:)










    9 comments:

    ::cdot the dot:: said...

    ni kat celah mana ni n? stulang gak ke?

    Ajey Mahat said...

    hernee >hehehe.. sabar aeh cik kamarul..ku..

    Ajey Mahat said...

    Cdot> o.. yang ni bkan kat stulang.. ni dkat dgan Persada..

    princeduyong said...

    best..best

    E.d.Y said...

    semakin expert..gamba makin berjiwa...terbaik...

    Ajey Mahat said...

    princeduyung> next jom join..hehehe

    Ajey Mahat said...

    E.d.Y> biasa2 je.. bru2 belajar.. :)trima ksih ..

    Anonymous said...

    Ini adalah pertama kalinya saya saya kunjungi di sini. Saya menemukan banyak hal menarik di blog Anda terutama pembahasannya. Dari ton komentar pada artikel Anda, saya kira saya bukan satu-satunya memiliki semua kenikmatan di sini! terus bekerja dengan baik.

    aien haron said...

    nicee photo . like3

     

    Meet The Author

    Just an ordinary man who love photography :) Sesiapa yang berminat untuk menggunakan khidmat MNM Photography - Green Art Studio, bolehlah hubungi saya melalui email di bawah: mnmphotobiz@gmail.com/ mohdnazir@ptp.com.my

    Blog Traffic