• SELF EXPRESSION THROUGH PHOTOGRAPHY

    Outing @ Danga City Mall


    Lepas2 kursus dengan Sifoo.com aritu..member baru aku ada
    tipon aku.. Mr.Jusri nama dia..dia ajak pergi main2 camera
    dekat Danga City Mall.Kebetulan aritu aku memang cuti..
    aku pun on jelah.boleh gak belajar2 dengan orang lama.
    aku ni memang terlalu baru dalam bidang ni..huhuh.
    so kenalah banyak bertanya..dan mencuba..
    bila dah sampai sana.. rupanya.. dia siap sediakan Model lagi tu..
    fuh.. gempak tul member aku ni..lantaklah kan sapa pun janji
    ada yang nak di tangkapkan gambarnya ya tak?
    Jusri ada bawak sorang Model dan sorang lagi member dia.. En.Fariz..
    kalau tak silap akulah nama dia camtulah.. hehehe
    so korang tengoklah hasil2 yang ada ni..

    Ni dia Model yang Mr.Jusri bawak ari tu..
    yang aku tahu nama dia Ajun..bila tengok blog Jusri..
    jadi Ajun Arzuna..nama betul aku tak tahu..:)
    Ada bakat..

    Gaya model pun ada


    Banyak lagi gambar yang aku ambik..
    tapi aritu.. memory kad aku ada prob skit..:) aku terdelete semua gambar2
    yang ada dalam memory kad tu..huhhuuh..nasib baik
    Mr freddy Hashim sudi membantu..dialah yang dapatkan
    semula gambar2 yang terdelete aritu..tapi ada gambar yang
    tak dapat diselamatkan jugak,pe pun aku masih bersyukur sangatlah2..
    terima kasih ya Mr.Freddy..tak lupa juga Mr.Jusri yang banyak mengajar
    tentang permainan camera ni..memang seronok bermain dengan lighting.
    next time klau ada outing panggil aku lagi..;)

    7 comments:

    Kamarul said...

    Terbaek lah bro.....

    E.d.Y said...

    cantek bro...macam mana nak dapatkan lighting yg gelap2 tu ek??

    ::cdot the dot:: said...

    meh la amik gambo aku ngan puan pulak...akan aku gunakan bibir ini sepenuhnya...begitu juga puan...

    Ajey Mahat said...

    kamarul> Thanks bro.. gambar lu pun cun2 jgak.

    Ajey Mahat said...

    E.d.Y> gambar tu memang dah ada gelap2 skit, cma adjust gna photoshop je.guna curve dn history brush pun bleh.. atau curve kemudian buat mask dn dlete mana yang tk perlu..klau tk detail bleh tanya lagi..

    Ajey Mahat said...

    Cdot> masa tk kenalah dot..
    lain kali k..heheheheh

    ♥ Vee Violet ♥ said...

    bila nak shoot i pulak?
    hehehe

     

    Meet The Author

    Just an ordinary man who love photography :) Sesiapa yang berminat untuk menggunakan khidmat MNM Photography - Green Art Studio, bolehlah hubungi saya melalui email di bawah: mnmphotobiz@gmail.com/ mohdnazir@ptp.com.my

    Blog Traffic