• SELF EXPRESSION THROUGH PHOTOGRAPHY

    Asal Dari Kampung


    Ha... ni aku bukan nak cite pasal kampung si KECIK
    kumpulan yang menang Raja Lawak tu ya..
    Tapi ni pasal kampung aku..
    bulan lepas aku ada balik kampung dengan Puan Hernee..
    bulan lepas ok.. bulan lepas.. bukan bulan ni..
    punyalah lama aku nak buat n3 ni..
    gambar semua duk teperap je..baru ni lah aku sempat keluarkan..

    walaupun aku guna lens kit je,
    tp aku tetap nak ambik gambar yg jauh-jauh.
    belum masanya lg untuk aku dapat lens yg aku idamkan..

    Ini aku pun tak tahu sape punya ayamlah ni..bukan main suka lagi dia 
    bawak anak-anak dia bejalan.Nampak gaya macam baru balik pasar lambak ni.. 

    pagi-pagi lagi aku dah bangun..
    ajak adik bungsu aku pegi kat hujung kampung..
    kat hujung kampung aku ada pintu air..so aku saje nak kesana
    coz semenjak behijrah ke Gelang Patah, langsung tak pernah kesana..
    dulu tempat nilah jadi lokasi aku dan member-member pegi mancing..

    Ha ni lah adik bungsu aku.. nama dia Mohd Annuar..
    gelaran di rumah Acu, member-member dia gelar Kacung..hahahaha..
    entah pelah kisah dia sampai digelar kacung..

    Dah banyak berubah.. dulu takde pun bot-bot parking kat sini..

    sapelah punya bot ni..main tinggalkan je enjin tu..
    kalau dah kena curi.. tepaksalah kau bedayung kelaut.

    wahai monyet napelah kau sanggap tak tutup mulut monyet...
    lepas puas kat sini, aku dgn adik aku terus ke pantai.
    kira tak berape jauh jugaklah..

    Kebetulan masa sampai pantai tu air tengah pasang..
    fuh... seronok tol..

    pantai tempat aku ni boleh dikatan cantik gak,
    tapi penuh dengan batu-batu cam kat atas ni..

    kalau nak dtg mandi tu.. kena tengok air gak..
    kadang-kadang jernih.. kadang-kadang keruh..

    tapi masa aku datang ni.. memang tengah jernih..
    sangat-sangat cantik masa ni..huhuhuh..

    Jadi model sambilan jelah kau kacung :)

    ok.. yang ni bukan jeti.. abis kalu bukan jeti ape?
    orang kampung aku panggil tempat ni LANGGAI..
    aku pun tk tahu pe maksud dan asal usul nama ni..
    gambar yang lebih jelas esok aku akan masukkan..
    tunggu k.

    macam mane pulaklah rangka kapal Titanic bleh sampai kat sini ni..:)
     Ok esok aku akan smbung degan n3 kedua pulak.
    n3 gambar Puan Hernee dengan Wahida bersuka ria
    di Pantai Sungai Lurus Senggarang Batu Pahat.
    Tunggu..


    13 comments:

    saya_arief said...

    2nd last tu cun.

    E.d.Y said...

    nice...kalau make the picture larger lg lawa bro...

    Ajey Mahat said...

    saya_arief> tq bro..

    Ajey Mahat said...

    E.d.Y> tq bro.. cadangan anda sudah saya laksanakan.. hehehhe.

    kot@k ~~ said...

    nice pic.. i ingt u snap pic kt mne la.. upenye kt senggarang..hee~~ ske gmbr2 yg u snap kt this n3.. ;)

    Ajey Mahat said...

    kotak> penah pegi ke kat senggarang tu.. hehehe.. thank q..

    kot@k ~~ said...

    pernh2... tp dlu la...hehe
    u ni photografer ke??

    Ajey Mahat said...

    o.. asal dri bp ke?
    i suka2 je ambik gambar..msih bru lgi..

    kot@k ~~ said...

    sy org simpang renggam.. hee~~ ;)
    uma paksu sy area senggarang. but, xingt die dok kpg mne..
    u ni asl bp ye?

    kenwooi said...

    nicely taken shots =)

    Ajey Mahat said...

    Kot@k> o.. org simpang renggam..

    Ajey Mahat said...

    Kenwooi> thanks..:)

    Roseman said...

    ok jugak tu..

     

    Meet The Author

    Just an ordinary man who love photography :) Sesiapa yang berminat untuk menggunakan khidmat MNM Photography - Green Art Studio, bolehlah hubungi saya melalui email di bawah: mnmphotobiz@gmail.com/ mohdnazir@ptp.com.my

    Blog Traffic