• SELF EXPRESSION THROUGH PHOTOGRAPHY

    Lampu



    kreatif juga orang yang buat lampu ni.
    kalau tak silap asalnya dari lampu minyak tanah.
    mungkin disebabkan minyak tanah mahal..:)
    tu yang tuan punya ni repair jadikan  lampu elektrik..
    ok gak pe..jadi.. takdelah jelaga atau asap yang keluar.
    Zaman sekarang ni boleh dikatakan
    tak semua orang ada menyimpan lagi lampu-lampu
    lama macam ni..
    apetah lagi anak-anak zaman sekarang ni..
    memang tak merasa langsung kehidupan malam dengan
    bertemankan cahaya lampu minyak tanah..
    sebab sekarang ni semuanya dah canggih..
    paling tidak pun kalau terputus bekalan elektrik
    orang akan nyalakan lilin..kadang-kadang tu.. siang-siang hari pun
    dinyalakan lilin..hahahaha..tu orang smbut ari jadilah..
     mana yang berkemampuan pula..
    dihidupkan ganerator..ada lagi canggih.. lampu yang boleh simpan tenaga..
    bila blackout je..secara automatiknya.. lampu tu akan menyala ..
    macam-macam lagilah..entah aku pun tak tahu nak sebut..
    Ape pun yang caggih pada zaman sekarang ni..
    mata aku ni masih tetap sedap memandang barang-barang lama macm ni..
    aku rindu dengan kehidupan dulu..

     

    10 comments:

    Mummy Dasy said...

    Nice pic, lawa bebeno... lampu simpan tenaga tu namanye emergency light en.nazir...

    Mama Khalish said...

    la...lampu pam ni la makcu cari....dekat kedai antik kt rembau hargenye beratus2 tu..kt umah ade yg kayu je..kalo boleh nk ori yg lame ni..

    ♥Hernee Nazir♥ said...

    ni kt saujana..mntak ngn tokey die..hahaha

    kenwooi said...

    nice photo =)

    Karen said...

    Cantik! Dulu di sekolah cikgu ada ajar cara menyalakan..sweet memories

    Ajey Mahat said...

    mummy Dasy> o.. ye ke..aku pun dh lupa dah pe kebenda namanya.. hahahha

    Ajey Mahat said...

    mama Khalish> pg saujana.. mintak dgn tuannya.. hehehhe

    Ajey Mahat said...

    Kenwooi> thanks bro..

    Ajey Mahat said...

    Karen> tima kasih.. wah siap ada belajar idupkannya aeh.. sweet momories tu...

    日月神教-任我行 said...

    成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

     

    Meet The Author

    Just an ordinary man who love photography :) Sesiapa yang berminat untuk menggunakan khidmat MNM Photography - Green Art Studio, bolehlah hubungi saya melalui email di bawah: mnmphotobiz@gmail.com/ mohdnazir@ptp.com.my

    Blog Traffic